Isztambul és Granada után, az Utazók Háza Grúzia fővárosába, Tbiliszibe költözik. Minden utazó itt ingyen szálást kaphat, 2014. július 1-je és Szeptember 1-je között. Az Utazók Háza kalandoroknak szolgál aludni, étkezni, ismerkedni más utazókkal, történeteket és tapasztalatokat osztani egymással. Ez egy kis lépés a globális kultúra független, feltáró és kreatív utazások építéséhez, de mindenekelőtt egy lépés a szolidaritás kultúra és a bolygónk jobb értéséhez.

Az utolsó két évben az Utazók Háza 443 utazót fogadott be 51 országból. A legfiatalabb lakó csak 14 hónapos volt, a legöregebb pedig 61 éves. A társaság utazott, beszélgetett, főzött, zenélt, írt és olvasott, új helyeket tárt fel. Szintén, új barátságok születtek, régik újra fellángoltak.

Miért Tbiliszi?

Grúzia egy nagy utazási központ a régió felfedezéséért. Határait Törökországgal, Arméniával, Azerbajdzsánnal és Oroszországgal osztja. Irán és az Iraki Kurdisztán nincsenek messze. Kompon át lehet jutni a Kaszpi-tengeren Türkmenisztánba és Kazakhsztánba.

Kaukázusi régióban számos nép lakik, saját külön kultúrákkal és nyelvekkel. Ott az orosz köztársaság Dagesztán, Grúzia és a Kaszpi tenger között. Közel vannak Abházia, Svanetia, Kabard-Balkaria, Cherkessia, Ossetia, Csecsenföld, meg Ingusföld is. Ha azt hitted, Balkán egy rendkívül szép és veszélyesen bonyolult etnikai mix, látnod kell Kaukázust.

Tartózkodás az Utazók Házában

A tartózkodás határideje 5 éjszaka. Regisztrálnod kell egy jelentkezési lapon amely nemsokára online lesz elérhető.

Ha abban a pillanatban van elég hely, tovább maradhatsz, feltéve, hogy hajlandó vagy segíteni a házimunkákban.

Hogyan juthatsz Tbiliszibe?

Számos lehetőségek vannak . Íme néhány javaslat:

1. Balkan Flexipass , vasúti bérlet érvényes Szerbiában, Macedóniában, Romániában, Bulgáriában és Törökországban. Ha fiatalabb vagy mint 26, az ára 53 €, ha idősebb, akkor 88. Ezzel a jeggyel ellehet menni egész Karsig (ez a város a messzi észak- törökországban található, közel a grúz határhoz), és vissza. Karstól Tbilisziig lehet busszal vagy stoppal.

2. A török olcsó légitársaság Pegasus, repülőjegyeket kínál Isztambulból számos európai város felé, valamint Isztambultól Tbiliszi, Batumi, Krasnodar és Baku felé. Kattintson ide, hogy lássa Pegasus járatát.

3. Stoppolás . Törökország talán a legjobb ország a világon , amikor a stoppolásról van szó. Mégis, azt tanácsoljuk, hogy lányok ne stoppoljanak egyedül.

4. Buszjegy Isztambulból Tbilisziig körülbelül 35 € egy irányban.

5. Wizzair Bakuig (Azerbajdzsán) repül Budapestről. Menettérti jegy ára körülbelül 90€. Vannak járatok Kutaisi (Grúzia), Donyeckból (60 euró) , Kijevből és Varsóból (50 euró) és Katowice és Vilniusból (70 euró).

6. Akiket Közép-Ázsia vonzza, Pegasus jegyet kínál Isztambul - Almaty (Kazahsztán) útra, 140€ egy irányba. Lehetőség van arra, hogy onnan szárazföldi úton jöjönek vissza, vagy fordítva.

Vízum

Itt nézd meg, hogy kell-e vízum, hogy Grúziába utazz.

Adományok

Az elmúlt két évben, a pénzt mind a kettő Utazók Házára a honlapunkon és a Házban összegyült adományokon keresztül szereztük. Az összes költségek részletesen láthatók a végső jelentésekben (2012, 2013). Ebben az évben, a cél az, hogy összegyűjtsünk 3.000 €. Ennyi szükséges a bérleti díjnek, víz-, áram-, gáz-és az internet két hónap használatára, valamint néhány alapvető élelmiszer- és tisztálkodási eszköznek, melyek elérhetőek lesznek minden látogatónak két hónap alatt. Ha lehetséges, azt is szeretnénk, hogy kifizessük az utazási költségek legalább egy részét a ház személyzetének - akik elmennek Tbiliszibe lakást találni és meggyőződnek, hogy minden simán működjön. Ezek mellett, mindig vannak nem előrelátható költségek; Granadában, például le kellett meszelni a falakat két hónap használat után, ami nem tervezett 400 euróba került.

A korábbi évekkel ellentétben, ezúttal a pénzt Indiegogo weboldalon is gyűjtjük, valamint a saját oldalunkon is. Így döntöttünk, mert Indiegogo segítségével több nemzetközi támogatóhoz érünk.

Az adomány nem szükséges, hogy tartózkodj a házban; nyitva lesz bárkinek aki képes néhány egyszerű szabályt betartani. Nem számít, hogy van-e pénzed adományozni. Úgyszintén nem muszáj jönnöd, hogy segítsél. Ami fontos, hogy mindannyian építjünk valamit együtt, és segítsük a független utazási közösséget.

Nem mindenki saját magának, hanem utazók utazóknak.

Miden adományozó kis ajándékot kap:

1. 5 $ Köszönet honlapunkon + DIY jelvényünk

2. 15 $: Köszönet honlapunkon + egy kitűző jelvény logónkal

3. 25 $: Köszönet honlapunkon + hátizsák jelvény

4. 42 $: Minden ez fölött + hűtőmágnes

5. 70 $: Minden ez fölött + 3 mágnes

6. 110. $: Minden ez fölött + A4 utazási poszter

7. 140 $: Minden ez fölött + A3 utazási poszter (A4 helyett)

8. 270 $: Minden ez fölött + több A4 utazási poszter

9. 300 $: Minden ez fölött + több különböző A3 utazási poszter

10. 415 $: Minden ez fölött + különleges, eredeti, kézzel rajzolt utazási poszter, amelyet mi művészeink készítettek (nyomtatott plakátok helyett)

11. 965 $: Ugyanaz, mint az előző, de a kézzel rajzolt utazási poszter A3-as méretig.

12. 1.650 $: Ugyanaz, de akkor kapsz három egyedi, eredeti, kézzel rajzolt A3 utazási posztert.

Ha szeretnéd az ajándékokat, kérlek, küldj az ár mellé még 3 $ szállításért, azok az adományok mellé, amelyek 140 $ alatt vannak és ha Szerbia, Horvátország, Bosznia és Hercegovina kívül laksz. Posztereket, kitűzőket és mágneseket a mi művészeink készítették. Egyedi ábrákat a későbbiekben fogjuk készíteni, ha szükség lesz rá.

bedz-trimagnet-1-za-sajtmaske-za-sajt

PK-prisivacprisivac2magnet2

Hogyan lehet adományozni?

Indiegogo keresztül: Az Utazók Háza 2014 - The Travel House 2014

Az adományokkal nem csak az Utazók Házát segíted Tbilisziben, hanem az ötlet terjesztését és így az Utazók Háza hagyományos éves projektjét és ezáltal az Utazók klubja fenntartható szervezet lesz.

A regisztrációs űrlap a Házra hamarosan megjelenik honlapunkon. Támogass minket, kezd el a csomagolást. Vásárolj jegyet és gyere.