Μετά την Κωνσταντινούπολη, τη Γρανάδα και την Τιφλίδα, το Travel House μετακομίζει στην Αθήνα, την πρωτεύουσα την Ελλάδας. Όλοι οι ταξιδιώτες μπορούν να μείνουν δωρεάν από 1 Ιουλίου έως 1 Σεπτεμβρίου 2015. Το Travel House είναι ένα μέρος που οι ταξιδιώτες μπορούν να κοιμηθούν, να φάνε, να γνωριστούν μεταξύ τους, να συνδεθούν, να μοιραστούν ιστορίες, εμπειρίες και δεξιότητες. Είναι ένα μικρό βήμα προς την οικοδόμηση μιας παγκόσμιας ιδέας ανεξάρτητων, δημιουργικών ταξιδευτών - εξερευνητών, αλλά πάνω από όλα ένα βήμα για την ανάπτυξη της ιδέας της αλληλεγγύης και της κατανόησης του πλανήτη που ζούμε.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών ετών, 784 ταξιδιώτες από περισσότερες από 60 χώρες φιλοξενήθηκαν στα Travel Houses. Ο νεότερος ήταν μόλις 10 μηνών και ο γηραιότερος 64 χρόνων. Οι άνθρωποι ταξίδεψαν, εξερεύνησαν, συνομίλησαν, μαγείρεψαν, έπαιξαν μουσική, έγραψαν και διάβασαν, νέες φιλίες σφυρηλατήθηκαν και παλιές αναζωπυρώθηκαν.

Υποστηρίξτε την καμπάνια μας μέσω της πλατφόρμας Indiegogo ή προσφέρετε μας μια δωρεά μέσω PayPal:

Γιατί στην Αθήνα;

Η πρωτεύουσα της Ελλάδας είναι μια μητρόπολη 4 εκατομμυρίων ανθρώπων περίπου, και ο ανεπίσημος αριθμός είναι ακόμη μεγαλύτερος. Η Αθήνα είναι μια μεγάλη πόλη όπου πληθώρα διαφορετικών εθνικοτήτων, πολιτισμών και ομάδων με ιδιαίτερα πολιτισμικά χαρακτηριστικά ζουν και μιλούν διαφορετικές γλώσσες. Έχει ένα μεγάλο και πλούσιο παρελθόν, καθώς επίσης και μια ενδιαφέρουσα σημερινή κατάσταση και συνεχίζει να αλλάζει με τρομερή ταχύτητα. Αυτή η πόλη προσφέρει μια πληθώρα δυνατοτήτων για ανακάλυψη, εξερεύνηση και συλλογισμό.

Επιπλέον, η Νότια Ελλάδα είναι μια πολύ καλή βάση για αυτούς που θέλουν να ταξιδέψουν στην Πελοπόννησο, στην Κρήτη, στη Νότια Ιταλία (με ferry από Πάτρα για Πρίντεζι), αλλά μπορείτε επίσης να ταξιδέψετε σε Αλβανία, Τουρκία, ή σε κάποιο από τα ελληνικά νησιά τα οποία είναι ένας ολόκληρος κόσμος από μόνα τους, πολύ πιο διαφορετικά από ότι φαντάζεστε.

Εάν δεν την έχετε ποτέ επισκεφτεί, είναι μια καλή ευκαιρία να το κάνετε τώρα. Αν έχετε ήδη επισκεφθεί την Ακρόπολη, την Πλάκα και το Ναό του Δία σε μια σύντομη επίσκεψή σας, τώρα είναι η ευκαιρία να εξερευνήσετε τα πιο κρυφά μέρη της πόλης. Επίσης, αν σε περίπτωση που το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό σας όταν ακούτε τις λέξεις «Ελληνικό νησί» είναι ότι είναι ένα ακριβό, τουριστικό και πολυπληθές μέρος , θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η Ελλάδα έχει πάνω από 227 ακατοίκητα νησιά. Πολλά από αυτά δεν είναι δημοφιλείς προορισμοί και σε μερικά από αυτά επιτρέπεται το δωρεάν κάμπινγκ στις παραλίες.

Μένοντας στο Travel House

Η μέγιστη διαμονή στο σπίτι είναι 4 νύχτες. Θα χρειαστεί να συμπληρώσετε μια αίτηση εκ των προτέρων η οποία θα δημοσιευθεί σύντομα. Αν υπάρχει δωμάτιο σε περίπτωση που θέλετε να μείνετε παραπάνω ημέρες, προϋπόθεση είναι να είστε διατεθειμένοι να βοηθήσετε στις δουλειές του σπιτιού.

Πώς να φτάσετε στην Αθήνα

Υπάρχουν διάφορες επιλογές. Δείτε μερικές:

1. Balkan Flexipass, ένα μηνιαίο πάσο για το τρένο που ισχύει για Σερβία, Βοσνία και Εζεργοβίνη, Μοντενέγρο, ΠΓΔΜ, Ρουμανία, Βουλγαρία, Τουρκία και Ελλάδα. Αν είσαι νεότερος/η από 26 ετών κοστίζει 56€, αν είσαι μεγαλύτερος/η, 88€. Με αυτό το εισιτήριο μπορείς να πας από το Βελιγράδι στη Θεσσαλονίκη (νυχτερινό τρένο). Από τη Θεσσαλονίκη είναι πολύ εύκολο να φτάσετε Αθήνα με τρένο ή λεωφορείο.

2. Autostop/ Hitchhiking

3. Αεροπορικώς. Τσέκαρε τις προσφορές από Wizzair, Ryanair και Aegean Airlines

Δωρεές

Τα τελευταία τρία χρόνια, τα χρήματα για όλα τα Travel Houses συλλέχθηκαν μέσω δωρεών στο site μας και στο House, και όλα τα έξοδα μπορείτε να τα δείτε με λεπτομέρειες στις ετήσιές εκθέσεις μας (2012, 2013, 2014). Ο στόχος μας αυτό το χρόνο είναι να μαζέψουμε 2000€ ένα ποσό αναγκαίο για το ενοίκιο, τα έξοδα για νερό και ηλεκτρικό, και ίντερνετ για 2 μήνες, καθώς και για ορισμένες προμήθειες σε φαγητό και είδη υγιεινής τα οποία θα είναι διαθέσιμα σε όλους τους επισκέπτες στη διάρκεια των 2 μηνών. Πέραν αυτών, υπάρχουν πάντα κάποιες απρόβλεπτες δαπάνες, για παράδειγμα, στη Γρανάδα, χρειάστηκε να βάψουμε τους τοίχους (λερώθηκαν στη διάρκεια των 2 μηνών) πριν φύγουμε, κάτι που πρόσθεσε απρογραμμάτιστα €400 στα έξοδα.

Τα χρήματα μαζεύτηκαν μέσα από το site Indiegogo όπως και από την επίσημη σελίδα μας. Αποφασίσαμε να χρησιμοποιήσουμε το Indiegogo για να προσεγγίσουμε περισσότερους υποστηρικτές από το εξωτερικό.

Η δωρεά δεν είναι απαραίτητη για να μείνετε στο House. Θα είναι ανοικτό σε όποιον/α είναι σε θέση να υπακούσει σε μερικούς απλούς κανόνες συμπεριφοράς. Δεν έχει σημασία αν έχετε χρήματα να δωρίσετε, όπως ακριβώς δεν έχει σημασία αν θα μείνετε στο House ή όχι. Αυτό που είναι σημαντικό είναι να κάνουμε κάτι συλλογικά και να βοηθήσουμε την κοινότητα ανεξάρτητων ταξιδιωτών.
Όχι ο καθένας/καθεμιά μόνος του/της, αλλά οι ταξιδιώτες για τους ταξιδιώτες.

Όλοι οι υποστηρικτές θα λάβουν ένα συμβολικό δώρο:

1. 5-10€ Ένα «ευχαριστώ» στο site μας + ένα desktop cover

2. 11-20€ Μια κονκάρδα με το logo μας +ένα travel αυτοκόλλητο

3. 21-30€ Όλα τα παραπάνω + Patch για το σακίδιο

4. 31-50€ Όλα τα παραπάνω + μαγνητάκι ψυγείου

5. 51-80€ Όλα τα παραπάνω + άλλο ένα μαγνητάκι ψυγείου και ένα travel αυτοκόλλητο

6. 81-100€ Όλα τα παραπάνω + ταξιδιωτική αφίσα Α3

7. 101 – 500€ Όλα τα παραπάνω + μπλουζάκι Travel House

8. 201-500€ Όλα τα παραπάνω + μπλουζάκι Travel Club

Εάν μένετε εκτός της Σερβίας, Κροατίας ή Βοσνίας και Ερζεγοβίνης και θέλετε το δώρο σας, παρακαλώ προσθέστε ακόμη 3 ευρώ για έξοδα αποστολής για δωρεές μέχρι 100 ευρώ. Τα αυτοκόλλητα, οι αφίσες, οι κονκάρδες και τα μαγνητάκια έχουν εικονογραφηθεί από δικούς μας καλλιτέχνες. Εδώ μπορείτε να δείτε μερικά παραδείγματα από τη νέα σειρά για ταξιδιωτικά αυτοκόλλητα και μαγνητάκια ψυγείου, από την εικαστικό μας Marica Kicusic.

Όταν προσφέρετε χρήματα, παρακαλούμε στείλτε μας την ταχυδρομική σας διεύθυνση στο This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. για να σας στείλουμε τα δώρα σας.

Πώς να προσφέρετε;

Μέσω της Indiegogo: The Travel House 2015 ή

Μέσω PayPal:

Οι δωρεές σας δεν βοηθούν μόνο το Travel House στην Αθήνα, αλλά ακόμη περισσότερο – βοηθά στη διάδοση αυτής της ιδέας, καθιστώντας το Travel House ένα καθιερωμένο ετήσιο project και το Travel Club μια βιώσιμη επιχείρηση. Με τον τρόπο αυτό δείχνουμε ότι οι καλές ιδέες δε χρειάζεται να είναι εξαρτημένες από τις κυβερνήσεις , τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τις εταιρείες. Μπορούμε να τις πραγματοποιήσουμε και χωρίς αυτούς, αν μοιραστούμε τους πόρους μας και συνεργαστούμε.

Η φόρμα με την αίτηση για το House θα ανακοινωθεί σύντομα. Προσφέρετε χρήματα και ξεκινήστε να πακετάρετε, να ψάχνετε για εισιτήρια και να ξεδιπλώσετε χάρτες.

Illustration: Masa Abramovic